Ervaringen

gezellige kookhappening en zeer gastvrije omkadering van ons weekendje uit

namens de Verschueren-brothers/sisters-clan en aanhang wil ik Leila en jou nogmaals hartelijk bedanken voor de gezellige kookhappening en zeer gastvrije omkadering van ons weekendje uit. Door te starten met een rustgevende wandeling in de mooie omgeving van jullie stulpje lukte het jou al meteen om ons uit de dagelijkse sleur te trekken en de altijd druk bezige baasjes tot rust te brengen; de foto in bijlage onderstreept dat rustgevende gevoel. Vol enthousiasme maakte Leila ons nieuwsgierig naar wat ons te wachten stond in haar prachtig geoutilleerde keuken. Iedereen van ons werd vakkundig begeleid en gecoacht door Leila en zo dachten we allemaal dat we de kok in onszelf ontdekt hadden. Leuke ervaring om zo alleen met de broers en zussen en partners de uitdaging van Marokkaans koken vol overtuiging aan te gaan. Leila’s inspirerende adviezen in combinatie met de ontstane teamspirit leidde tot een zeer smakelijk en veelzijdig diner. Als dank hebben we Hugo en Leila uitgenodigd om daar samen met ons van mee te genieten en we hebben een super-plezant etentje beleefd die avond; we waren kei-fier (supertrots in NL-taal) op ons zelf dat we dit samen hebben gepresteerd.

Kortom, we hebben echt genoten van dit kook-event in een prachtige rustgevende natuurlijke omgeving; buikje vol en heerlijk relaxed buiten gezeten met z’n allen in jullie prachtige tuin. Een aanrader eerste klas om er efkes lekker tussen uit te knijpen !

Dikke merci voor een top-weekendje

Addy

We hebben genoten van de gastvrijheid van Leila


De kookworkshop startte met een heerlijke kopje Marokkaanse muntthee en dat is heel wat anders dan heet water met een paar takken verse munt. Ook de wijze waarop de thee wordt gezet is een belevenis op zich. Leila serveerde de thee met zelfgemaakte koekjes. Daarna werden we aan het werk gezet. We moesten snel aan de slag want er werden vele gerechten bereid en we waren maar met 6 man (en vrouw). Daarom was het heel fijn dat niet alleen Leila maar ook haar dochter en nichtje meewerkten.

Tijdens het koken konden we de door Leila al vooraf gemaakte vleespasteitjes eer aandoen en ze smaakten voortreffelijk.

De door enkelen van ons gemaakte soep, die altijd tijdens de Ramadan wordt gegeten, was lekker en het Marokkaanse brood met de zelfgemaakte salade was bijzonder smakelijk. Het tussengerecht bestond uit pastilla met een kipvulling. Met de hele groep hebben we de driehoekjes gevouwen van het filodeeg. Heel gezellig. Het hoofdgerecht was een stoofschotel van lamsvlees met pruimen en couscous. Heel erg lekker en het nagerecht  bestond uit zelfgemaakt ijs en verse vruchten. Een geweldige afsluiting van een geweldige maaltijd.

Muntthee of koffie met zelfgemaakte koekjes completeerden het geheel. We kijken terug op een heel gezellige avond waarbij de grote gastvrijheid  van Leila en haar deskundigheid het geheel tot een succes maakten.  Ook de inrichting van het verblijf mag niet ongenoemd blijven. Het is een prachtige keuken en in het zitgedeelte en in alle details is de kleur blauw prachtig aanwezig.  Het huisje kan ook gehuurd worden.

Na afloop van de workshop hebben we van alle gerechten de recepten toegestuurd gekregen dus nu kunnen we zelf aan de slag. En dat zal wel lukken👍

Hellen en Frans


Leuk uitstapje Kookstudio Bijleila

Naar aanleiding van ons 40 jarig huwelijk kregen we een verrassing aangeboden.
Na enkele afleidingsmanoeuvres kwamen we bij kookstudio Bijleila terecht. We werden door Leila verwelkomd met Marokkaanse thee en (niet te vergeten Marokkaanse koekjes) uitleg volgens Marokkaans gebruik. Nadat de recepten door ons bekeken waren ontstonden er spontaan koppeltjes van twee, die de mooie plaatjes om wilden zetten in een lekker hapje. Door de vele vragen die zowat gelijktijdig richting Leila gesteld werden, dacht ik: je zou er gek van worden! Maar Leila niet, ze bleef rustig en vriendelijk. Spontaan kreeg ieder de aandacht of hulp die ze nodig had. Nadat de eerste Marokkaanse fles wijn geopend was werd de stemming er nog beter op en kwam dit ook ten goede aan de kookkunsten van ons ieder. Terwijl het eten op het vuur pruttelde werden wij verrast met eigen gemaakte Marokkaanse lekkernijen. Het eten was heel lekker en gezellig. Wat wil je in zo’n mooie ruimte, alles in Marokkaanse stijl, er ontbreekt werkelijk niets.
En dat met de sympathieke Leila was dit voor ons een onvergetelijk avond geworden.

Jan en Franca van Mensvoort


Wat een geweldige keuken!

Wij hebben een diner-tegoedbon voor een Robijnen Bruidspaar met z’n tienen verzilverd. En dat kan toch niet beter dan in de buurt. Wat een geweldige keuken en een zorgende Leila. Zelfs Mama Marokko ondersteunde regelmatig de mannen tijdens het koken.  Ook namens het Robijnen Bruidspaar hartelijk dank voor de gezellig en leerzame avond in de leuke ambiance op Strijp bijleila !!!

We hebben er van genoten!! Het eten was heerlijk en de wijn smaakvol. Nooit geweten dat dit in eigen dorp mogelijk is.

Bestuur W&Z Leenderstrijp


 Super leuke en leerzame avond!

Wij hebben Marokkaanse soep (Harira) leren koken Bij Leila. Een super leuke en leerzame avond in de geheimen van de Marokkaanse keuken. Heerlijke kruiden en een basis van mooie verse groenten. Een welkom met een authentieke Marokkaanse muntthee, in een warme sfeer.  Met 6 vrienden diverse gerechten klaarmaken met de voortdurende helping hand van Leila.  Tot slot de finale, met een heerlijk glas wijn aan tafel om de Marokkaanse gerechten te proeven.

Greet en Dirk Langedijk


Geweldige avond met ons kookclubje.

Met ons kookclubje hebben wij een geweldige avond gehad bij Leila. Wie verwacht dit nu in Leenderstrijp aan te treffen!!!. In haar onlangs geopende prachtige kookstudio heeft Leila ons een inkijkje gegeven in de Marokkaanse keuken. Na een zeer hartelijke ontvangst heeft Leila ons een aantal heerlijke gerechten leren koken. Daarnaast hebben we kennis gemaakt met een aantal Marokkaanse wijnen die ons hebben verrast. Bij ons staan er vanaf nu Marokkaanse gerechten op het menu.

Frank van Daal


Zoet en zout vloeien samen tot heerlijke gerechten.

Afgelopen zaterdag hebben wij de Marokkaanse kookcultuur mogen ontdekken bij Leila. Heel apart om te ontdekken dat zout en zoet goed samen gaan en tot heerlijke gerechten samenvloeien. Alles vers, vele kruiden en bruikbare tips. Met 4 anderen genoten van een heerlijke en gezellige avond. Een aanrader voor een ieder die toe is aan wat anders dan stamppot Andijvie. Hoe simpel maar oh zo lekker was het toetje gemaakt van handsinaasappels, ingekookt sinaasappelsap, aardbei, framboos en zelf gemaakt sinaasappelijs.

Fred, Anneke en Thomas Loos


Zeer geslaagde & gezellige avond met lekkere Marokkaanse wijn.

Gisteren een zeer geslaagde kookworkshop gevolgd bij Leila! Na een hartelijk ontvangst door Leila (in de prachtige kookstudio) met verse munt thee en Marokkaanse koekjes, zijn we aan de slag gegaan met het bereiden van een 4-gangen diner. Leila gaf ieder de aandacht tijdens het bereiden van de gerechten! Om de eerste honger te ‘stillen’ zoals ze zelf zei, kregen we heerlijke huisgemaakte hapjes. Top! Voor ons een verrassing van de avond als wijn liefhebbers dat de Marokkaanse witte wijn goed smaakte!

We kijken uit naar de recepten, zodat we deze thuis nog eens na kunnen maken.

Leila, nogmaals bedankt voor de zeer geslaagde & gezellige avond! Genoten! Aanrader voor iedereen om te genieten van de Marokkaanse keuken bij Leila in het mooie Leenderstrijp.

Liefs, familie Elshout & familie de Pont